fiilis-arkkitehti
Arkkitehti Renni Haroman suunnitelma Papinsaaresta

Arkkitehti
Renni Haroma

 

Koin suurta innostusta ja inspiraatiota saadessani tehtäväkseni suunnitella tämän upean kokonaisuuden. Olen otettu siitä, että olen saanut mahdollisuuden suunnitella lippulaivakohteen yritykselle, joka suhtautuu pientalorakentamiseen äärimmäisellä pieteetillä, ja jonka referenssikohteet Hirvensalossa ovat hyvin vakuuttavia.

Afroditen sijainti Hirvensalon Papinsaaressa on ainutlaatuinen. Vastaavanlaiset rivitalokohteet, joissa luonnon ja meren läsnäolo on näin voimakas, ovat äärimmäisen harvassa. Suunnittelussa on pyritty korostamaan näitä kohteen erityisominaisuuksia sijoittamalla rakennusmassat luontoa kunnioittaen ja maastomuotoja mukaillen siten, että asuntojen avautuminen merimaisemiin on mahdollisimman voimakas.

Papinsaaren modernit rivitalomassat tulevat olemaan hyvin relevantissa näkymäakselissa mereltä käsin tarkasteltuna. Rivitalot näkyvät Turkua veneellä lähestyttäessä tai kaupungista poistuttaessa hyvinkin pitkän matkan päästä veden ylitse. Myös diagonaalisesti, merenlahden toisella puolella olevat Uittamon uimarannan uimarit pystyvät prime-paikalta, joskin melko pitkän etäisyyden päästä, tarkastelemaan rinteeseen nousevia ryhdikkäitä rakennuksia.

Olen itsekin samaisen rannan avantosaunasta tilannetta arvioidessani ja mutustellessani ymmärtänyt miten tärkeätä on, että rivitalot rakentuvat rinteeseen oikealla tavalla. On tärkeää seurata rinteen luontaista topografiaa, eikä asemoida massoja liian aggressiivisesti rinteeseen, käyrästöä vastaan. Avantosaunalta käsin olen katsellut ja arvioinut tulevaa rakennuskohdetta. Elämä ei pysähdy yhtenäkään vuodenaikana – oli luonnon kiertokulun tai luonnonvalon tila mikä tahansa.

Suunnittelun ehkä tärkein aspekti on rakennusmassojen fasadien värit. Liiallinen vääränlainen kikkailu ja teennäinen ilottelu luonnon valööreistä poikkeavilla julkisivuväreillä voi olla kohtalokasta. Rakennuskokonaisuudesta voisi pahimmillaan tulla liian säksättävä ja rauhaton; kaunista ympäröivää luontoa häiritsevä.

Rakennussuunnittelun lähtökohtana on ollut luoda moderni, pelkistetty, graafinen, tyylikäs, ryhdikäs ja rohkea sekä persoonallinen ja korkeatasoinen aluekokonaisuus. Fasadeiltaan mustat, lasiset ja selkeälinjaiset rakennusmassat asemoituvat omanarvontuntoisesti ja ryhdikkäästi sijoilleen. Toisaalta rakennukset istuvat mustine fasadeineen ja metsämaisemia toistavine suurine lasipintoineen aistikkaasti ympäröivän metsän väripalettiin ja tunnelmaan.

On pidettävä aistikkuus ja tyylikkyys mukana pelissä, tehtävä rohkeaa, mutta arvokkaan ympäröivän luonnon pelisääntöjä noudattaen. Istutettava rakennusmassat rinteeseen kuin ne olisivat ihmisen toteuttama tyylikäs ja moderni osa sitä. Muuhun ei voi pyrkiä. Tämä ei ole vaaleiden, eikä myöskään valkoisten julkisivujen paikka. On pysyttäydyttävä tummissa sävyissä. Mustassa. Mustasta tulee paras! Särmä, moderni ja rohkea, mutta samalla kunnioittava, huomioonottava ja rauhallinen. Cojones – lisää löylyä!

Arkkitehtisuunnittelun näkövinkkelistä kohde on erittäin inspiroiva. Merellisten näkymien merkitystä ei voi myöskään vähätellä. Papinsaaren asuinaluekokonaisuus on ominaisuuksiltaan täysin poikkeuksellinen ja uniikki.

Toivon, että tulevat asukkaat voivat jokaisella aistillaan ja solullaan nauttia Afroditen ainutlaatuisesta hengestä.

Kohteen suunnittelija, arkkitehti SAFA

nimmari
Renni Haroma

renni

RENNI HAROMA
(s. 1975)

Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy:
2003-2015 Arkkitehti SAFA, toimitusjohtaja ja pääosakas
TYYLISUUNTA:
Skandinaavinen, moderni, minimalistinen
PERHE:
Vaimo ja kolme lasta

Arkkitehti Renni Haromassa nuorekkuus ja ennakkoluulottomuus yhdistyvät kokemukseen ja rautaiseen ammattitaitoon. Hän on työskennellyt arkkitehtina toistakymmentä vuotta ja on arkkitehtitoimisto Haroma & Partnersin toimitusjohtaja sekä pääosakas.

Haroma on toisen polven arkkitehti ja kolmannen polven rakennussuunnittelija: hän on kasvanut arkkitehdin ammattiin luontevasti perheessä, jossa on arkkitehti-isä sekä Artekin designin parissa elämäntyönsä tehnyt äiti. Haroma on opiskellut arkkitehtuuria yliopistoissa ja korkeakouluissa Suomessa, Englannissa, Itävallassa ja Yhdysvalloissa. Haromalla on selkeän moderni, skandinaavinen käsitys arkkitehtuurista, ja hänen ominta tyyliään edustavat minimalismi sekä japanilainen, italialainen ja tanskalainen estetiikka. Haroman työt ovat pääasiallisesti moderneja, selkeälinjaisia ja skandinaavisia suunnitteluratkaisuja. Asuinsuunnittelussa Haroma on keskittynyt modernien ja korkeatasoisten rivitalojen, omakotitalojen sekä huviloiden suunnitteluun, mutta hänellä on poikkeuksellisen vahvat referenssit ja osaamispohja myös eri tyyppisten loft-asuntojen ja eksklusiivisten penthouse-huoneistojen suunnittelussa.

 
  • Renni Haroma: referenssi, yksityiskoti

  • Renni Haroma: referenssi, yksityiskoti

  • Renni Haroma: referenssi, yksityiskoti

  • Renni Haroma: referenssi, yksityiskoti

Ota yhteyttä

Afroditen asuntoja myy Jaakko Kaitanen Bravo Kiinteistövälityksestä. Ota yhteyttä!
Haluan lisätietoja asunnoista