fiilis-arkkitehti

Arkkitehti Renni Haroman näkemys rinteestä, johon sijoittuvat Poseidon, Afrodite sekä Zeus

Arkkitehti
Renni Haroma

 

Koin suurta innostusta ja inspiraatiota saadessani tehtäväkseni suunnitella tämän upean kokonaisuuden, merkittävän lippulaivakohteen yritykselle, joka suhtautuu pientalorakentamiseen äärimmäisellä pieteetillä, ja jonka referenssikohteet Hirvensalossa ovat hyvin vakuuttavia.

Zeuksen sijainti Hirvensalon Papinsaaressa on ainutlaatuinen. Vastaavanlaiset paritalokohteet, joissa luonnon ja meren läsnäolo on näin voimakas, ovat äärimmäisen harvassa. Suunnittelussa on pyritty korostamaan näitä kohteen erityisominaisuuksia sijoittamalla rakennusmassat luontoa kunnioittaen ja maastomuotoja mukaillen siten, että asuntojen avautuminen merimaisemiin on mahdollisimman voimakas.

Papinsaaren modernit pientalomassat tulevat olemaan hyvin relevantissa näkymäakselissa mereltä käsin tarkasteltuna. Paritalot näkyvät Turkua veneellä lähestyttäessä tai kaupungista poistuttaessa hyvin pitkän matkan päästä. Myös diagonaalisesti, merenlahden toiselta puolelta, joskin melko pitkän etäisyyden päästä, pystyy tarkastelemaan rinteeseen nousevia ryhdikkäitä rakennuksia.

Olen itsekin vastapäisen rannan avantosaunasta tilannetta arvioidessani ymmärtänyt miten tärkeää on, että talot rakentuvat rinteeseen oikealla tavalla. Pitää seurata rinteen luontaista topografiaa, eikä asemoida massoja liian aggressiivisesti rinteeseen, käyrästöä vastaan. Vastarannalta käsin olen katsellut ja arvioinut tulevaa rakennuskohdetta, jossa elämä ei pysähdy yhtenäkään vuodenaikana, oli luonnon kiertokulun tai luonnonvalon tila mikä tahansa.

Suunnittelun ehkä tärkein aspekti on rakennusmassojen fasadien värit; liiallinen leikittely ja teennäinen ilottelu luonnon valööreistä poikkeavilla julkisivuväreillä voi olla kohtalokasta. Rakennuskokonaisuudesta voisi pahimmillaan tulla liian rauhaton ja kaunista ympäröivää luontoa häiritsevä.

Suunnittelun lähtökohtana on ollut luoda moderni, pelkistetty, graafisen ryhdikäs ja rohkea sekä persoonallinen ja korkeatasoinen aluekokonaisuus.; asemoida fasadeiltaan mustat, lasiset ja selkeälinjaiset rakennusmassat omanarvontuntoisesti ja ryhdikkäästi sijoilleen. On pidettävä aistikkuus ja tyylikkyys mukana pelissä, on oltava rohkea, arvokkaan ympäröivän luonnon pelisääntöjä noudattaen. On istutettava rakennusmassat rinteeseen kuin ne olisivat ihmisen toteuttama tyylikäs ja moderni osa sitä. On pysyttäydyttävä tummissa sävyissä – mustassa.

Arkkitehtisuunnittelun näkövinkkelistä kohde on erittäin inspiroiva. Tyylikkään ja korkeatasoisen aluekokonaisuuden luominen rohkean ja pelkistetyn modernismin keinoin herkkään ympäristöön on ollut tehtävänä herkullinen. Merellisten näkymien merkitystä ei voi myöskään vähätellä. Papinsaaren asuinaluekokonaisuus on ominaisuuksiltaan täysin poikkeuksellinen ja uniikki.

Toivon, että ainutlaatuisen Zeuksen tulevat asukkaat saavat kokea ensiluokkaisen asumisen iloa Papinsaaren hulppeista maisemista nauttien!

Kohteen suunnittelija, arkkitehti SAFA

nimmari
Renni Haroma

renni

RENNI HAROMA

(s. 1975)

Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy
2003–2018 Arkkitehti safa, toimitusjohtaja ja pääosakas

TYYLISUUNTA
Skandinaavinen, moderni, minimalistinen

PERHE
vaimo ja kolme lasta

Arkkitehti Renni Haromassa nuorekkuus ja ennakkoluulottomuus yhdistyvät kokemukseen ja rautaiseen ammattitaitoon. Hän on työskennellyt arkkitehtina toistakymmentä vuotta ja on arkkitehtitoimisto Haroma & Partnersin toimitusjohtaja sekä pääosakas. Haroma on toisen polven arkkitehti ja kolmannen polven rakennussuunnittelija: hän on kasvanut arkkitehdin ammattiin luontevasti perheessä, jossa on arkkitehti-isä sekä Artekin designin parissa elämäntyönsä tehnyt äiti. Haroma on opiskellut arkkitehtuuria yliopistoissa ja korkeakouluissa Suomessa, Englannissa, Itävallassa ja Yhdysvalloissa. Haromalla on selkeän moderni, skandinaavinen käsitys arkkitehtuurista, ja hänen ominta tyyliään edustavat minimalismi sekä japanilainen, italialainen ja tanskalainen estetiikka. Haroman työt ovat pääasiallisesti moderneja, selkeälinjaisia ja skandinaavisia suunnitteluratkaisuja. Asuinsuunnittelussa Haroma on keskittynyt modernien ja korkeatasoisten rivitalojen, omakotitalojen sekä huviloiden suunnitteluun, mutta hänellä on poikkeuksellisen vahvat referenssit ja osaamispohja myös eri tyyppisten loft-asuntojen ja eksklusiivisten penthouse- huoneistojen suunnittelussa.

 
  • Renni Haroma: referenssi, yksityiskoti

  • Renni Haroma: referenssi, yksityiskoti

  • Renni Haroma: referenssi, yksityiskoti

  • Renni Haroma: referenssi, yksityiskoti

Ota yhteyttä

Zeuksen asuntoja myy Jaakko Kaitanen Bravo Kiinteistövälityksestä. Ota yhteyttä!
Haluan lisätietoja asunnoista