fiilis-arkkitehti

Arkkitehti Renni Haroman näkemys rinteestä, johon sijoittuvat Poseidon, Afrodite sekä Zeus

Arkkitehti
Renni Haroma

ARKKITEHTI RENNI HAROMA

SYNTYNYT 1975

Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy
2003–2018 Arkkitehti safa, toimitusjohtaja ja pääosakas

 

TYYLISUUNTA

Skandinaavinen, moderni, minimalistinen

 

 

 

Papinsaaren upeat kohteet on suunnitellut ennakkoluuloton ja nuorekas arkkitehtitoimisto Haroma & Partnersin toimitusjohtaja sekä pääosakas Renni Haroma.

Yli viisitoista vuotta arkkitehtinä työskenneellä Rennillä on vahvaa näyttöä alalta ja rautainen ote suunnitteluun näkyy huikeina tuloksina. Haroma on toisen polven arkkitehti ja kolmannen polven rakennussuunnittelija. Hän on kasvanut arkkitehdin ammattiin luontevasti perheessä, jossa on arkkitehti-isä sekä Artekin designin parissa elämäntyönsä tehnyt äiti.
Nuorempana Haroma on opiskellut arkkitehtuuria yliopistoissa ja korkeakouluissa Suomen lisäksi Yhdysvalloissa, Englannissa ja Itävallassa. Hänellä on skandinaavisen moderni käsitys arkkitehtuurista. Haroman ominta tyyliään edustavat minimalismi sekä japanilainen, italialainen ja tanskalainen estetiikka. Pääasiallisesti Haroman työt ovat moderneja, selkeälinjaisia ja skandinaavisia. Asuinsuunnittelussa hän on keskittynyt modernien ja korkeatasoisten omakoti- ja rivitalojen, sekä huviloiden suunnitteluun, mutta hänellä on poikkeuksellisen vahvat referenssit ja osaamispohja myös eri tyyppisten loft-asuntojen ja eksklusiivisten penthouse-huoneistojen suunnittelusta.

 

Arkkitehdin sanoin

 

Koin suurta innostusta ja inspiraatiota saadessani tehtäväkseni suunnitella Papinsaareen upean kokonaisuuden yritykselle, joka suhtautuu pientalorakentamiseen äärimmäisellä pieteetillä, ja jonka referenssikohteet Hirvensalossa ovat hyvin vakuuttavia.

Zeuksen, Afroditen ja Poseidonin sijainti Hirvensalon Papinsaaressa on ainutlaatuinen. Vastaavanlaiset kohteet, joissa luonnon ja meren läsnäolo on näin voimakas, ovat äärimmäisen harvassa. Suunnittelussa on pyritty korostamaan näitä kohteen erityisominaisuuksia sijoittamalla rakennusmassat luontoa kunnioittaen ja maastomuotoja mukaillen siten, että asuntojen avautuminen merimaisemiin on mahdollisimman voimakas.

Papinsaaren modernit pientalomassat ovat hyvin relevantissa näkymäakselissa mereltä käsin tarkasteltuna. Mustat rakennukset näkyvät Turkua veneellä lähestyttäessä tai kaupungista poistuttaessa hyvin pitkän matkan päästä. Myös diagonaalisesti, merenlahden toiselta puolelta, joskin melko pitkän etäisyyden päästä, pystyy tarkastelemaan rinteen ryhdikkäitä rakennuksia.

Olen itsekin vastapäisen rannan avantosaunasta tilannetta arvioidessani ymmärtänyt miten tärkeää on, että talot rakentuvat rinteeseen oikealla tavalla. Pitää seurata rinteen luontaista topografiaa, eikä asemoida massoja liian aggressiivisesti rinteeseen, käyrästöä vastaan. Suunnitellessani katselin ja arvioin tulevaa rakennuskohdetta vastarannalta käsin. Elämä ei pysähdy yhtenäkään vuodenaikana, oli luonnon kiertokulun tai luonnonvalon tila mikä tahansa.

Suunnittelun ehkä tärkein aspekti oli rakennusmassojen fasadien värit; liiallinen leikittely ja teennäinen ilottelu luonnon valööreistä poikkeavilla julkisivuväreillä voi olla kohtalokasta. Rakennuskokonaisuudesta voisi pahimmillaan tulla liian rauhaton ja kaunista ympäröivää luontoa häiritsevä.

Suunnittelun lähtökohtana oli ollut luoda moderni, pelkistetty, graafisen ryhdikäs ja rohkea sekä persoonallinen ja korkeatasoinen aluekokonaisuus.; asemoida fasadeiltaan mustat, lasiset ja selkeälinjaiset rakennusmassat omanarvontuntoisesti ja ryhdikkäästi sijoilleen. Aistikkuus ja tyylikkyys oli tärkeää pitää mukana pelissä. Rakennusmassat sijoitettiin rinteeseen kuin ne olisivat ihmisen toteuttama tyylikäs ja moderni osa sitä.

Arkkitehtisuunnittelun näkövinkkelistä Papinsaaren kokonaisuus on erittäin inspiroiva. Tyylikkään ja korkeatasoisen aluekokonaisuuden luominen rohkean ja pelkistetyn modernismin keinoin herkkään ympäristöön on ollut tehtävänä herkullinen. Merellisten näkymien merkitystä ei voi myöskään vähätellä. Papinsaaren asuinaluekokonaisuus on ominaisuuksiltaan täysin poikkeuksellinen ja uniikki. Toivon, että asukkaat saavat kokea ensiluokkaisen asumisen iloa Papinsaaren hulppeista maisemista nauttien!

nimmari
Renni Haroma, arkkitehti SAFA

 
  • Renni Haroma: referenssi, yksityiskoti

  • Renni Haroma: referenssi, yksityiskoti

  • Renni Haroma: referenssi, yksityiskoti

  • Renni Haroma: referenssi, yksityiskoti

Ota yhteyttä

Papinsaaren asuntoja myy Jaakko Kaitanen Bravo Kiinteistövälityksestä. Ota yhteyttä!
Haluan lisätietoja asunnoista