Asunnot

As Oy Hermes on yhdeksän rivitaloasunnon kokonaisuus. Se käsittää yhden 60 m2 kaksion, kolme 75 m2 kolmiota, kaksi 80 m2 kolmiota ja kolme 98 m2 neliötä.

Arkkitehtuurillisesti moderni mustavalkoinen Hermes sijoittuu omalle tontille rauhallisen Papinsaarenpuiston helmaan, jossa maisema rakentuu suomalaisesta peruskalliosta ja metsästä, jota ympäröi meri. Neljää asuntokokoa yhdistää tarkoin harkitut pohjaratkaisut sekä huolella viilatut yksityiskohdat, jotka auttavat sinua arjen askareissa, ilahduttaen silmääkin. 

Hermeksen asunnot luovat täydelliset puitteet niin perheille, pariskunnille kuin yksineläjillekin. Pohjaratkaisujen keskiössä ovat huonekalumaiset integroiduilla kodinkoneilla varustellut keittiöt sekä niihin kauniisti sulautuvat olohuoneet. Myös säilytys on otettu huomioon jo pohjaratkaisun tasolla; kaikista makuuhuoneista löytyy säilytystilaa lattiasta kattoon, seinästä seinään ulottuvien peililiukuovien takaa. Suuret peilipinnat heijastavat valoa ja saavat huoneet tuntumaan avarilta.

Keittiön sanotaan olevan kodin sydän ja sitä se on myös Hermeksessä. Kaunis huonekalumainen keittiö syntyy selkeistä linjoista, integroiduista kodinkoneista ja saarekkeesta, jonka äärellä viihtyy koko perhe, milloin kokaten ja milloin seurustellen. Avokeittiö sopii hyvin ruokailu- ja oleskelutilojen jatkeeksi. Voisikin sanoa, että koti on kuin luotu juhlille ja illanvietoille, sillä myös olohuoneen sohvan äärelle mahtuu suurempikin porukka. Mikä voisikaan olla viihtyisämpi tausta juhlille, kuin vuodenaikojen mukaan muuttuva suuriin ikkunoihin kehystyvä metsämaisema joka jatkuu aina päämakuuhuoneessa asti. Seinän sisään integroidun oven ansiosta päämakuuhuoneeseen avautuu kaunis näkymä olohuoneesta oven ollessa auki.

Koti Hermeksessä on auringonpalvojan unelma, sillä rakennus sijoittuu etelärinteeseen, jossa auringon valosta saa nauttia suuren osan päivästä. Kaikissa asunnoissa on kaksi katettua ja led-valoin varusteltua terassia. Takapihan puolella nautitaan auringosta koko asunnon levyisellä terassilla. Varaus ulkoporealtaalle sekä lämmittimelle takaa viihtyisät olosuhteet syysiltoihinkin.

(Terassin havainnekuva vastaavasta yhtiöstä As Oy Athenesta)

2 H + AVOK + S

60 m2

Hermeksen kaksio sijoittuu rivitalon päätyyn, parhaalle paikalle Papinsaarenpuiston helmaan. 

Asuntoon astellaan sisään katetun etuterassin kautta, josta on käynti myös huoneistokohtaiseen lämpimään varastoon. Näkösuojaa ja viihtyisyyttä terassille tuo trendikkäin istutuksin varusteltu istutusallas. Etuovelta aukeaa näkymä läpi asunnon aina takaterassille asti. Käytännöllisestä eteisestä löytyy hyvin säilytystilaa peililiukuovien takaa. Eteisestä on käynti on erilliseen wc-tilaan, joka jatkaa kodin viimeisteltyä linjaa seinämallisine wc-istuimineen ja kauniine design-laattoineen. Eteiskäytävän toiselle puolelle  sijoittuu makuuhuone, jonka ovina toimii tilaa säästävät seinän sisään integroidut liukuovet molemmin puolin sänkyä. Säilytystila on maksimoitu ympäri asuntoa muun muassa vaatehuoneen ja makuuhuoneen seinän levyisen liukuovikaapiston muodossa. 

Keittiö on kodin sydän, joka huonekalumaisine kalusteineen ja integroituine kodinkoneineen sulautuu täydellisesti osaksi olohuonetta. Kaksiossa keittiö on L:n mallinen ja sen sylissä on täydellinen paikka ruokapöydälle. 

Kaksio sijouttuu rivitalon päätyyn, ihan Papinsaarenpuiston helmaan ja nauttiikin metsäisistä maisemista ja omasta rauhasta. Suurten ikkunoiden kautta metsäiset maisemat tulevat osaksi myös sisätiloja.

Kylpyhuone on niin ikään suunniteltu ylelliseksi tilaksi, jossa jokainen yksityiskohta on huolella mietitty aina valaistuksesta saunan lasiseinään asti. Tässä kotikylpylässä luonnistuu niin pyykkihuolto kuin saunan lämmössä rentoutuminenkin. Tilassa on vakiona myös wc-istuin. Kylpyhuoneen tunnelmaan sinulla on mahdollisuus vaikuttaa materiaalivalinnoin. Yksi asunnon parhaista puolista on kylpyhuoneesta suoraan terassille johtava ovi, joka mahdollistaa vilvoittelun löylyjen välissä.

Takapihalle suuntaava terassi onkin kuin pieni keidas arjen nautiskelijalle. Pidit sitten takkatulen loimusta tai rentouttavista porekylvyistä, terassilta löytyy varaus molemmille sekä lämmittimille. Poikkeuksellisen syvälle katetulle terassille on mahdollista sisustaa toinen olohuone, jossa viihtyy varmasti pitkälle syksyyn. Vaikkakin kaksion terassi on sijaintinsa vuoksi hyvin suojainen, lisää näkösuojaa terassin porekylpyihin tuo kaunis pystyrimoitus. Päätyasunnossa terassin seinään on jätetty aukko, josta niin ikään aukeaa vehreä metsämaisema.

3 H + AVOK + S

75 m2

Hermeksen pienemmät kolmiot sijoittuvat metsän helmaan, jossa puiden välistä pilkottaa parhaimmillaan myös meri.

Asuntoon astellaan sisään katetun etuterassin kautta, josta on käynti myös huoneistokohtaiseen lämpimään varastoon. Näkösuojaa ja viihtyisyyttä terassille tuo kaunis trendikkäin istutuksin varusteltu istutusallas. 

Eteinen on seinästä seinään ulottuvien peililiukuovien ja lattiasta kattoon ulottuvan ikkunan ansiosta avara ja valoisa. Etuovelta aukeaa näkymä aina takaterassille asti. Eteisestä on käynti erilliseen wc-tilaan, joka jatkaa kodin viimeisteltyä linjaa seinämallisine wc-istuimineen ja kauniine design-laattoineen. Eteiskäytävän toiselle puolelle jää asunnon pienempi makuuhuone.

Keittiö on kodin sydän, joka huonekalumasine kalusteineen ja integroituine kodinkoneineen sulautuu täydellisesti osaksi olohuonetta. Keittiön kaapistojen lisäksi säilytystilaa löytyy käytävän seinustalta seinän sisään upotetuista kaapistoista. Saarekkeen ääressä on mukava seurustella kokkauksen lomassa perheen tai ystävien kesken. Saarekkeen eteen istuu mainiosti kuuden hengen ruokapöytä ja olohuoneeseen vaikka suurempikin sohva oleskelulle. Tilan kruunaa vuodenaikojen  mukaan muuttuva lattiasta kattoon ulottuviin ikkunoihin kehystyvä maisema, joka jatkuu aina päämakuuhuoneessa asti. Seinän sisään integroidun oven ansiosta päämakuuhuoneeseen avautuu kaunis näkymä olohuoneesta oven ollessa auki. Makuuhuoneet on suunniteltu kompakteiksi säilytystilasta tinkimättä. Lattiasta kattoon ulottuvat peililiukuovikaapistot kätkevät huomaamattomasti sisäänsä suuren määrän säilytystilaa ja tuplaavat suurista ikkunoista tulvivan valon määrän. 

Kylpyhuone on niin ikään suunniteltu viihtyisäksi tilaksi, jossa hoituu niin pyykkihuolto kuin saunan lämmössä rentoutuminenkin. Tässäkin tilassa jokainen yksityiskohta on huolella mietitty aina valaistuksesta saunan lasiseinään asti. Kylpyhuoneen tunnelmaan sinulla on mahdollisuus vaikuttaa materiaalivalinnoin. Tilassa on vakiona myös wc-istuin. Erillinen wc taas vastaa yhä useamman asunnon ostajan toiveisiin seinämallisella wc-istuimellaan. 

Takapihalle suuntaava terassi tarjoaa täydelliset puitteet arjen nautiskelijalle. Pidit sitten takkatulen loimusta tai rentouttavista porekylvyistä, terassilta löytyy varaus molemmille, sekä lämmittimille. Poikkeuksellisen syvälle katetulle terassille on mahdollista sisustaa toinen olohuone, jossa viihtyy varmasti pitkälle syksyyn metsäisiä metsäisiä näkymiä ihastellen.  Lisää näkösuojaa terassin porekylpyihin tuo kaunis pystyrimoitus. 

Asuntotekniikalle ja harrastevälineille on varattu tilaa lämpimästä varastosta, jonne voi katetulla etuterassilla sipsutella helposti vaikka sukkasiltaan. 

3 H + AVOK + S

80 m2

Hermeksen suuremmat kolmiot sopivat mainiosti niin pariskunnalle, pienelle perheelle kuin yksineläjällekin. Toimivan pohjaratkaisun ansiosta tilaa on juuri siellä missä tarvitaan.  

80 m2 kolmioissa valo virtaa kauniisti läpi asunnon suurista ikkunoista ja kohtaa keskellä asuntoa. Pohjaratkaisussa keittiö ja eteinen on jaettu kekseliäästi eteisen peililiukuovikaapistolla, jonka ympärille sijoittuu L:n mallinen keittiö niemekkeineen. Niemeke onkin mitä mainion paikka lukea aamun uutiset kahvin lomassa baarituolilta käsin. Lieden sijoittuessa niemekkeeseen, sen ylle on suunniteltu siro sylinterin mallinen liesituuletin. Modernin keittiön viimeistelee kalustemaiset keittiön kaapit integroiduilla kodinkoneilla. Näin tila sopii mainiosti ruokailu- ja oleskelutilojen jatkeeksi. 

Ruokailutila on mitoitettu kuuden hengen ruokapöydälle ja olohuoneeseen mahtuu hyvin kulmasohvakin. Takkavaruksen ansiosta tilaan on mahdollista asentaa kevyttakka. Tilan kruunaa vuoden aikojen mukaan muuttuva lattiasta kattoon ulottuviin ikkunoihin kehystyvä maisema, joka jatkuu aina päämakuuhuoneessa asti. Seinän sisään integroidun oven ansiosta päämakuuhuoneeseen avautuu kaunis näkymä olohuoneesta oven ollessa auki. Molemmat makuuhuoneet on varusteltu lattiasta kattoon ja seinästä seinään ulottuvilla peililiukuovikaapistoilla. 

Kylpyhuone on niin ikään suunniteltu viihtyisäksi tilaksi, jossa hoituu niin pyykkihuolto kuin saunan lämmössä rentoutuminenkin. Tässäkin tilassa jokainen yksityiskohta on huolella mietitty aina valaistuksesta saunan lasiseinään asti. Kylpyhuoneen tunnelmaan sinulla on mahdollisuus vaikuttaa materiaalivalinnoin. Tilassa on vakiona myös wc-istuin. Erillinen wc taas vastaa yhä useamman asunnon ostajan toiveisiin seinämallisella wc-istuimellaan. 

Takapihalle suuntaava terassi onkin kuin pieni keidas arjen nautiskelijalle. Pidit sitten takkatulen loimusta tai rentouttavista porekylvyistä, terassilta löytyy varaus molemmille sekä lämmittimille. Poikkeuksellisen syvälle katetulle terassille on mahdollista sisustaa toinen olohuone, jossa viihtyy varmasti pitkälle syksyyn. Näkösuojaa terassin porekylpyihin tuo kaunis pystyrimoitus. Asunnot 4 ja 5 asettuvat asemakaavassa rivitalon keskelle ja katselevat alempien yhtiöiden Areksen ja Athenen yli. 

Asuntotekniikalle ja harrastevälineille on varattu tilaa lämpimästä varastosta, jonne voi katetulla etuterassilla sipsutella helposti vaikka sukkasiltaan. 

4 H + AVOK + S

98 m2

Hermeksen neliöt ovat mitä oivallisimpia pienelle perheelle tai kotoa käsin töitä tekevälle. 

Pienempien asuntojen tavoin asuntoon astellaan sisään etuterassin kautta, josta on käynti myös huoneistokohtaiseen lämpimään varastoon. Näkösuojaa ja viihtyisyyttä terassille tuo kaunis trendikkäin  istutuksin varusteltu istutusallas. Eteiskäytävältä löytyy säilytystilaa peililiukuovien takaa ja näkymä takapihalle avautuu heti etuovelta. Eteiskäytävän molemmin puolin avautuu käynti pienempiin makuuhuoneisiin, jossa säilytystila on maksimoitu seinästä seinään ulottuvilla liukuovikaapistoilla. Pienemmät makuuhuoneet soveltuvat hyvin lastenhuoneiksi tai esimerkiksi kotitoimistoksi. 

Keittiö on kodin sydän, joka huonekalumaisine kalusteineen ja integroituine kodinkoneineen sulautuu täydellisesti osaksi olohuonetta. Saarekkeen ääressä on mukava seurustella kokkauksen lomassa perheen tai ystävien kesken. Päätyasunnon (As 1) keittiön korkeasta ikkunasta avautuva metsämaisema tuo luonnon osaksi sisätiloja ja toimii katseenvangitsijana kuin kaunis taulu. Saarekkeen eteen istuu mainiosti kuuden tai kahdeksan hengen ruokapöytä ja olohuoneeseen vaikka suurempikin oleskeluryhmä. Takkavaruksen ansiosta tilaan on mahdollista asentaa kevyttakka. Keittiön seinustalta on käynti erilliseen wc-tilaan, joka jatkaa kodin viimeisteltyä linjaa seinämallisine wc-istuimineen ja kauniine design-laattoineen. 

Kodin hulppeaan päämakuuhuoneeseen tulvii valo liki lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista, joista avautuu näkymä takapihalle. Säilytystilaakin löytyy tietenkin koko seinän leveydeltä peililiukuovien takaa. Makuuhuoneen ovena toimii trendikäs ja tilaa säästävä seinän sisään integroitu liukuovi. 

Kylpyhuone on niin ikään suunniteltu viihtyisäksi tilaksi, jossa hoituu niin pyykkihuolto kuin saunan lämmössä rentoutuminenkin. Tässäkin tilassa jokainen yksityiskohta on huolella mietitty aina valaistuksesta saunan lasiseinään asti. Kylpyhuoneen tunnelmaan sinulla on mahdollisuus vaikuttaa materiaalivalinnoin. Tilassa on vakiona myös wc-istuin. Erillinen wc taas vastaa yhä useamman asunnon ostajan toiveisiin seinämallisella wc-istuimellaan. 

Etelään suuntaava takaterassi tarjoaa täydelliset puitteet arjen nautiskelijalle. Pidit sitten takkatulen loimusta tai rentouttavista porekylvyistä, terassilta löytyy varaus molemmille sekä lämmittimille. Poikkeuksellisen syvälle katetulle terassille on mahdollista sisustaa toinen olohuone, jossa viihtyy varmasti pitkälle syksyyn metsäisiä näkymiä ihastellen. Näkösuojaa terassin porekylpyihin tuo kaunis pystyrimoitus. 

Asunnot 1-3 asettuvat asemakaavassa rivitalon Kirkkoherrankadun puoleiseen päätyyn ja katselevat alempien yhtiöiden Areksen ja Athenen yli. Talon päädyn ja Kirkkoherrankadun väliin jää myös viihtyisä luonnontilainen alue.

Asuntotekniikalle ja harrastevälineille on varattu tilaa lämpimästä varastosta, jonne voi katetulla etuterassilla sipsutella helposti vaikka sukkasiltaan.