Viihtyisä Hirvensalo

Ainutlaatuinen Papinsaari

Luonnonkaunis ja hurmaava Hirvensalon saari on haluttu kaupunginosa Turun edustalla. Saarelle saavuttaessa merellinen ilmapiiri vie ajatukset kauas arjesta, vaikka kaikki tarpeellinen onkin lähellä tai helposti saavutettavissa.

Harvassa ovat kaupunginosat, jotka ovat meren ympäröimiä ja joista löytyy oma hiihtokeskus ja golfkenttä. Saaren omat, kehittyvät palvelut ovat lähellä kotiovea, mutta yhtä lähellä ovat luontoelämykset marjametsineen, lenkkipolkuineen ja lintutorneineen: esimerkkinä mainittakoon, että Hirvensalo on yli 50 lintulajin elinympäristö.

Papinsaari sijaitsee Hirvensalon saaren koillisosassa, Pitkänsalmen rannalla, vastapäätä Uittamon hiekkarantaa ja Katariinanlaakson lehtomaista Natura-suojelualuetta. Vaikka lähistöllä käyskentelee Hereford-lehmiä maaseutumaisen pittoreskilla laitumella, on Papinsaaresta matkaa Turun kauppatorille alle 15 minuuttia. Hirvensalon erittäin kattavat, mutta edelleen kehittyvät palvelut ovat luonnollisesti vieläkin lähempänä, alueen välittömässä läheisyydessä.

Turun kaupunki tiedostaa Hirvensalon ja naapurisaarten, Kakskerran ja Satavan merkityksen kaupungille ja sen asukkaille. Merellisten asuinalueiden kestävä kehittäminen on merkittävä osa Turun strategiaa. Esimerkiksi lapsiperheiden palveluihin panostetaan nyt ja jatkossa. Konkreettisena ja suurimpana esimerkkinä tästä on Hirvensalon Syvälahden alueelle kesällä 2018 valmistunut n. 800 oppilaan ala- ja yläkoulu, josta löytyy myös kirjasto, päiväkoti sekä terveys- ja neuvolapalveluita. 

Hirvensalon asukkaat ovat ylpeitä saarestaan, ja kaupunginosaa yhdistää ainutlaatuinen yhteishenki. Tämä näkyy vireytenä ja positiivisuutena, ja toivottaa myös uudet asukkaat lämpimästi tervetulleiksi.