Neliöiden ulkopuolella

Kaunis ja vehreä piha

Korkeimpana metsärinteen laella kohoavan Zeus II:n piha-alueiden suunnittelussa luonnonläheisyys oli päällimmäisiä arvoja. Pihasuunnitelman tavoitteena oli luoda tyylikäs vehreys pihoille ilman, että sen hoitaminen olisi aikaa vievää tai liian vaativaa. Tässä onkin onnistuttu hyvin.

Piha on haluttu rajata selkeästi kadusta ikivihreällä leikattavalla aidalla, mutta muuten alueen istutukset ovat kasvivalinnoiltaan ja asettelultaan metsäisen luonnollisia. Asuntojen sisäänkäyntien edustalla kasvavat kääpiövuorimännyt ja pihlajat koristekivipintaisilla helppohoitoisilla alueilla. Merenpuoleisilla rinteillä kasvillisuus on istutettu nousemaan varvikkoisesta kunttapinnasta. Kuntta-alueet kasveineen luovat ympärivuotisen vihreän tunnelman pihoille. Raikastavaa vaaleutta ikivihreiden kasvien rinnalle luovat komeat pallohortensiaryhmät, joiden kukinta alkaa kesäkuulla ja jatkuu syksyyn saakka. Pihlajapuiden syysvärit hehkuvat ruskassa yhtäaikaisesti kuntan varpulajien kanssa. Pihan komeimmaksi puulajiksi valittu serbiankuusi sopii mainiosti valaistavaksi talviaikaan ja puut on sijoiteltu siten, etteivät ne estä vapaata merimaisemaa asuntojen ikkunanäkymästä. Pihapiirissä on nähtävillä myös kauniita kallioleikkauksia sekä suuria kiviä istutusten kaverina.

Zeus II:n pihat luovat harmonisen taustan omalle puutarhaluovuudelle mutta eivät vaadi vaivalloista ylläpitoa tai ruohonleikkuuta. Viherpeukalon omaava asukas pääsee kuitenkin toteuttamaan itseään esimerkiksi terasseilla ruukkupuutarhojen muodossa, sillä tilaa on oleskelun lisäksi myös ruukkuistutuksille.

Pihasuunnittelija

Minna Toivanen

Suunnittelutoimisto
Minna Toivanen Design

Omistaja, perustajajäsen

”Käyttämällä erikokoisia kasveja ja pitämällä mielessä vuodenaikoijen vaihtelun kasvien ulkonäössä, piha pysyy mielenkiintoisena ympäri vuoden.”

– Minna Toivanen