Neliöiden ulkopuolella

Luonnonkaunis piha

Viimeistellyn pihasuunnitelman myötä nautit tarkkaan harkitusta, esteettisestä ja toimivasta pihasta luonnonkauniissa maisemassa. Rakennusten valmiiksi asfaltoidut sisääntulopihat ja viimeistellyt pihaistutukset toivottavat niin asukkaat kuin vieraatkin tervetulleiksi.

Hirvensalo on tunnettu kauniista luonnostaan ja Papinsaaressa merellinen ympäristö on vahvasti läsnä. Koska Hermes sijoittuu Papinsaaren keskelle Papinsaarenpuiston metsäisiin maisemiin, haluttiin että yhtiö sulautuu kauniisti yhteen ympäröivän luonnon kanssa. Etenkin kesäisin etelään suuntaavista takaterasseista tulee asukkaille kuin toinen olohuone. Halusimme tuoda luonnon lähelle luoden viihtyisyyttä ja yksityisyyttä asukkaille.

Näillä spekseillä pihasuunnittelija Minna Toivanen lähti suunnittelemaan yhtiön pihoja. Inspiraatio kasvivalintoihin ja pihan muotoihin tulikin juuri viereisestä metsästä. Takapihoille ei tällä kertaa lähdetty toteuttamaan tasaisia nurmialueita, vaan jotain erilaista, joka sopisi Papinsaarenpuiston maisemiin. Niinpä syntyi ajatus yhdistää kunttaa, sorapintaa ja ikivihreitä istutuksia. Kuntalla tarkoitetaan siirtovarvikkoa, joka on suomalaista metsänpohjaa. Kaunis hyötykasvi pensasmustikka varmistaa pihojen marjasadon yhdessä maanpeitteenä käytetyn kuntan kanssa. Pensasmustikka, kuten kunttakin, värjäytyy syyskesällä upeaan ruskaan. Kuntta on kaunis ympäri vuoden, sen varmistavat ikivihreät varpulajit puolukka ja variksenmarja. Kunttapintaista istutusaluetta ryhdittää luonnollisesti muotoiltu sora-alue. Pihan kasvillisuus koostuu pääasiallisesti erilaisista havukasveista, aina pilarin muotoisista, kartion ja pallon muotoisiin. Kuten metsämaisemaan kuuluu, joukosta löytyy jäykkäoksaisia (kääpiövuorimännyt ja kartiosinikuuset), rennommin riippuvia (hienostunut hemlokki) sekä luonnollisia ikivihreitä (pilarikatajat ja metsämännyt). Kasvien kasvaessa lajilleen tyypillisesti, muodostuu mukavasti korkeusvaihtelua ja osa kasveista luo ryhmissään myös näkösuojaa.

Etupihan istutuslaatikoihin on valittu moderneja koristeheiniä yhdistettynä punalehtisien purppuraheisiangervojen kanssa. Tämä raikas ja kestävä yhdistelmä istuu hyvin kapeaan istutuslaatikkoon ja tuo kivaa kontrastia mustavalkoiselle rakennukselle.

Pihasuunnittelija

Minna Toivanen

Suunnittelutoimisto
Minna Toivanen Design

Omistaja, perustajajäsen

”Käyttämällä erikokoisia kasveja ja pitämällä mielessä vuodenaikoijen vaihtelun kasvien ulkonäössä, piha pysyy mielenkiintoisena ympäri vuoden.”

– Minna Toivanen